top of page

STAP 1

U heeft een mooie stalen deur gezien? Vraag een offerte aan via onze website. U geeft de maten op die u zelf heeft gemeten. Vervolgens ontvangt u op korte termijn een scherpe offerte met een vaste prijs.

 

Wilt u liever eerst de deuren zien in onze showroom of de offerteaanvraag telefonisch met ons doornemen? Dat is prima natuurlijk!

* prijs wordt definitief vastgesteld na inmeten op locatie.

STAP 2

Is alles duidelijk en naar wens, dan kan u de offerte online goedkeuren. Proficiat, uw stalen deur is al een stap dichterbij. 

Na goedkeuring maken wij met uw een afspraak voor een plaatsbezoek, technische opmeting en prikken direct een datum voor de montage. 

STAP 3

Na opmeting gaat uw stalen deur in productie en moet u 12 tot 14 weken levertermijn rekenen.

 

Als laatste fase monteren we de deur(en) bij u thuis of op kantoor. Uiteraard met zo min mogelijk overlast en natuurlijk leveren we alles keurig en opgeruimd op.

FAQ

Hier zijn enkele veelgestelde
vragen over VIDA DOORS.

Bij uw zoektocht naar de juiste stalen deur kan het zijn dat u voor het eerst in aanraking komt met termen waarvan het bestaan u onbekend was. Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken. Hier vindt u een overzicht van de meest voorkomende vragen omtrent ons product, bedrijf en service.

Mocht u toch geen antwoord vinden op uw vraag dan kunt u altijd een mail sturen naar info@vidadoors.be en wij zullen binnen 3 werkdagen antwoord geven.

 • Wat is het materiaal van onze deuren?
  Onze deuren zijn gemaakt van hoogste kwaliteit verzinkt staal die een poedercoating krijgen. Deze poedercoating heeft veel voordelen voor de levensduur van uw stalen deur. Het biedt bescherming tegen corrosie en elke vorm van roest en oppervlaktes worden helemaal slag-, kras- en stootvast gemaakt. Het is nagenoeg denkbaar in elke RAL-kleur. Dit alles zorgt voor een langere levensduur én is gemakkelijk te reinigen.
 • Welke verdelingen zijn mogelijk?
  Bij VIDA DOORS is alles mogelijk. Er zijn zeer veel mogelijkheden bij het kiezen van de verdeling. Wij werken met glaslatten met een doorsnede van 5 x 20 mm die achteraf worden geplaast op het glas. Zodus kan u hier zo creatief in gaan als u wenst, en de look creëren die u voor ogen had. De verdeling is volledig naar keuze en beïnvloed de prijs niet van uw offerte. Graag meer inspiratie gewenst? Vraag via info@vidadoors.be onze offerte aan.
 • Hoe meet ik correct mijn deuropening?
  Om achter de juiste afmeting te komen meet u de opening in de breedte, evenals de hoogte. Om het zo nauwkeurig te meten kan u een lasermeter gebruiken of een rolmeter. Het opmeten van de deuren is anders voor nieuwe deuren in een ruwbouw dan wanneer je bestaande binnendeuren vervangt. Wil je je deuren vervangen, dan kan je aan de hand van je huidige deur de juiste deurmaten bepalen. Daarbij moet je wel rekening houden met de deurkader, die worden verwijderd wanneer u een stalen deur wil plaatsen. U meet dus de deur van muur tot muur, inclusief de deurkader. Bij nieuwbouw is het belangrijk dat je de deuren pas opmeet als de chape er ligt en de muren voorzien zijn van pleisterwerk. Meet de hoogte van de ruwe muuropening vanaf de vloer en meet de breedte van de ruwe muuropening. Doe dit op 3 verschillende (links, midden en rechts) en noteer de kleinste maat. Na goedkeuring van de offerte, komen wij bij u langs voor een technische opmeting om de opgegeven maten te controleren vooraleer uw deur in productie gaat.
 • Zijn ook andere kleuren mogelijk dan RAL 9005?
  Dat kan zeker! Zwart RAL 9005 gebruiken wij Standaard voor onze stalen deuren. Alle andere kleuren van het RAL-kleurenpalet zijn ook mogelijk, tegen een vergoeding van 10% op de prijs van de deur.
 • Uit welke soorten glas kan ik kiezen?
  U kan kiezen uit 9 verschillende glassoorten, deze vindt u hier. Transparent VSG 33.1 veiligheidsglas is inclusief in de prijs, andere soorten zijn op aanvraag. Het transparant veiligheidsglas bestaat uit twee glasbladen van 3 mm, die bij elkaar gehouden worden door 1 folie laag. Dit glas heeft een totale dikte van 6mm. Het voordeel van veiligheidsglas is dat het zeer geschikt is tegen glasbreuk en dat het zeer veilig in gebruik is.
 • Wat is de levertermijn ?
  Na goedkeuring van de offerte, komen wij bij u langs voor een technische opmeting vooraleer uw deur in productie gaat. Door de huidige omstandigheden met een wereldwijd te kort aan staal zitten we momenteel aan een langere leveringstermijn van 10 - 12 weken.

DRAAIRICHTING BEPALEN

Bij het kiezen van de draairichting van uw smeedijzeren binnendeur moet u goed nadenken over de indeling van de ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan het gemak van een kamer binnenlopen of juist een kamer uitlopen.

 

Daarnaast word de keuze voor de draairichting ook bepaald door de inrichting van de ruimte. Het kan zijn dat u hier nog niet bij heeft stilgestaan en dat u voor het eerst word geconfronteerd met deze aspecten. 

Het links of rechts draaien van een deur is niet zo vanzelfsprekend. Want ga maar eens aan de andere kant van de deur staan, wat is nu de draairichting? Voor het aanschaffen van passend deurbeslag en sloten is het van belang dat je weet welke kant je deur opendraait.

Een handig ezelsbruggetje voor de draairichting van de deur is het kijken naar de deurscharnieren. Als je bij een dichte deur het scharnier ziet zitten dan draait de deur altijd naar je toe. Zit het scharnier dan rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur. Zitten de scharnieren links? Dan spreken we over een linksdraaiende deur.

 

Draairichting infographic stalen deuren vida doors
bottom of page